SRPKINJA TANJA SE UDALA ZA IRAČANINA, PA GA DOVELA U SRBIJU: Ono što ON želi da uradi za NAŠU ZEMLJU je LUDILO
Mahdi Hodabahši i Tanja, Foto: Instagram/@missy_tanja_

ispovest

SRPKINJA TANJA SE UDALA ZA IRAČANINA, PA GA DOVELA U SRBIJU: Ono što ON želi da uradi za NAŠU ZEMLJU je LUDILO

Mahdi je bio sportski junak, osvajajući medalje za svoju zemlju, ali ljubav prema Tanji ga je navela na neobičan životni put koji ga je doveo u Srbiju.

Objavljeno:

Priča o Mahdiju Hodabahšiju i Tanji Tanacković Hodabahši je inspirativan primer ljubavi koja prevazilazi granice nacija, jezika i kultura

Njihova priča o susretu, ljubavi na daljinu i konačnom spajanju u Srbiji je podsetnik da istinska ljubav može prevazići sve prepreke.

Tekvondista Mahdi Hodabahši, čije su sportske uspehe proslavljali u njegovoj domovini, odlučio se na životni preokret zbog ljubavi prema Tanji Tanacković iz Srbije.

Njihova priča ne ostavlja ravnodušnim, jer istinski pokazuje moć iskrenih i snažnih emocija.

Mahdi je bio sportski junak, osvajajući medalje za svoju zemlju, ali ljubav prema Tanji ga je navela na neobičan životni put koji ga je doveo u Srbiju.

Tanja Tanacković, Mahdi Hodabahši
foto: Instagram/@missy_tanja_

,,Tanju sam upoznao 2013. u letnjem kampu tekvondo kluba "Galeb" u Vrnjačkoj Banji i tad smo, nekako spontano, ušli u vezu.

Prvi put kad smo sparingovali zajedno, izvela je moj omiljeni potez u tekvondou i odmah me osvojila. U tom trenutku znao sam samo nekoliko reči na engleskom, pa smo se sporazumevali preko internet prevodioca.

Napišem nešto na persijskom i pokažem joj prevod na engleskom. Bilo je jako teško, ali sam se potrudio da naučim engleski kako bismo mogli da razgovaramo normalno.'' objašnjavao je Mahdi.

Njihova ljubavna priča počela je u tekvondo klubu u Vrnjačkoj Banji 2013. godine, gde su se spontano zaljubili. Iako su bili razdvojeni zbog obaveza i udaljenosti između Irana i Srbije, uspeli su da održe vezu putem video poziva i poruka, što je pokazalo snagu njihove veze.

Nakon što su se odlučili da presele život u Srbiju, Mahdi je napustio svoju karijeru u Iranu i posvetio se boravku u Srbiji. Motivisan podrškom Tanje i željom da se takmiči za Srbiju na Olimpijskim igrama, Mahdi je odlučan u svom cilju.

Mahdi Hodabahši
foto: EPA/Francisco Guasco

,,Svoju tekvondo karijeru mogu da nastavim bilo gde na svetu, a još jednu Tanju teško da mogu da nađem. Srpske tekvondiste i trenera Dragana Jovića sam poznavao dugi niz godina, pa sam znao da Srbija ima odličan tim.

Dali su mi otvorenu priliku da nastavim karijeru ovde i uz podršku moje porodice i razumevanje trenera u Iranu to sam i uradio.'' objašnjava on.

Razlike u kulturi, veri i godinama nisu bile prepreka njihovoj ljubavi. Njihovi roditelji su prihvatili njihovu vezu s ljubavlju i podrškom. Tanjin i Mahdijev odnos je ispunjen razumevanjem i poštovanjem, što je ključna komponenta njihove sreće.

04:47

OD DRAGANE ZAVISI DA LI ĆE SE BRAK SPASITI! Vesna Rivas: Uvek sam bila skeptična prema Toniju, sada neka sluša svoje srce

(Espreso/Alo/stil.kurir.rs/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.